yunus emre schoolNu er een goedkeuring is vanuit de Raad van State voor een islamitische basisschool in Zoetermeer ligt de bal in eerste instantie weer bij de gemeente. De gemeente Zoetermeer zal een nieuw plan moeten opstellen voor de basisscholen, waarin de islamitische school is opgenomen, en op zoek gaan naar een locatie.


Islamitische Basisschool Yunus Emre, die in Den Haag al 4 vestigingen heeft met in totaal 1300 leerlingen, wil ook in Zoetermeer een school openen. De school is al 5 jaar bezig om toestemming te krijgen, tot de Hoge Raad aan toe. Woensdag 14 november kwam de uitspraak van het hoger beroep: de school moet een plaats krijgen in Zoetermeer.


Directeur Abdelsadek Maas van Yunus Emre is blij met de uitspraak. Hij verwacht binnen 5 jaar rond de 350 kinderen op de school te kunnen lesgeven. Maas: “Wij begrijpen de weerstand volstrekt niet tegen onze school. Onderwijstechnisch zijn er geen rationele argumenten, uit onderzoek blijk Yunus Emre juist heel gunstig naar voren te komen.“ De school wil op islamitische grondslag gaan lesgeven, maar houdt gewoon het curriculum voor het Nederlands basisonderwijs aan. Maas: “Het is te vergelijken met bv protestants-christelijk of katholiek onderwijs, hoofdonderdeel is het basisonderwijs, met daarnaast extra godsdienstlessen, maar er is ook veel aandacht voor motoriek en cultuur.”

Het is op de Yunus Emre school niet noodzakelijk om een islamitische achtergrond te hebben,er zijn ook niet-islamitische leerlingen en leraren op de school, aldus directeur Maas.

 

In eerstvolgende Plan van Scholen

Wethouder Iedema, Onderwijs, liet vandaag aan de gemeenteraad weten dat Yunus Emre in het eerstvolgende Plan van Scholen zal worden opgenomen. Dit plan wordt voor 1 augustus 2019 ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Iedema: “Wij zullen met het schoolbestuur in overleg treden over mogelijkheden van de huisvesting voor hun school.”
De islamitische basisschool zou op zijn vroegst in augustus 2020 kunnen starten.

-advertenties-

-goede doel-