raad van stateDe Raad van State heeft in een rechterlijke gang de organisatie achter een te vormen islamschool in Zoetermeer in het gelijk gesteld. De gemeente Zoetermeer is verplicht de normale gang van zaken te volgen. Dit betekent dat de school gesticht mag worden zoals elke burger dat mag doen.

Er is al een tijd onrust omtrent een islamschool in de stad. Het vooronderzoek voor de haalbaarheid en levensvatbaarheid voor een dergelijke school werd gepresenteerd aan de gemeenteraad. De raad vond het resultaat niet afdoende, waarna de organisatie achter het onderzoek naar de rechter stapte.

Na een rechtsgang en verschillende uitspraken heeft woensdag 14 november de hoogste vorm van rechtspraak in Nederland, de Raad van State, een uitspraak gedaan. De onderzoekende organisatie is in het gelijk gesteld. Het is nu aan de gemeente om een islamschool te verwerken in de bestaande plannen voor scholen.

Volgens de Raad van State heeft Yunus Emre, die in Zoetermeer een islamitische school wil starten, het 'aannemelijk gemaakt dat voor haar nieuwe vestiging in Zoetermeer aan de stichtingsnorm kan worden voldaan.' Hiermee komt de school vervolgens in aanmerking voor bekostiging door de minister. Yunus Emre heeft op dit moment vier vestigingen in Den Haag.

De gemeente kon nog niet reageren op dit bericht, zij komen later met een persbericht.

-advertenties-

-goede doel-