sintintochtNog een paar dagen en dan komt Sinterklaas weer in 't land! Natuurlijk brengt hij ook een bezoek aan Zoetermeer, zaterdag 17 november zal de Goedheiligman de hele dag in het Zoetermeerse Stadshart zijn. Een tip voor ouders die de grootste drukte willen vermijden: wacht de Sint ergens langs de route op!

Sinterklaas zal dit jaar weer aankomen op het Theaterplein, bij Cadenza. Door de verbouwing rond Cadenza moest de Goedheiligman de afgelopen jaren uitwijken naar andere locaties, zo kwam hij al aan op het Nicolaasplein en de Markt. Dit jaar staan de Praatjespieten echter weer op het Theaterplein vanaf 11.15 klaar om de Sint te verwelkomen. Sinterklaas zal met zijn gevolg van Zwarte Pieten om 11.30 uur arriveren. Na een kort welkom door burgemeester Aptroot begint de Sint dan vervolgens aan zijn rondtocht door het Stadshart, om zoveel mogelijk kinderen te kunnen zien.

Tip voor ouders

De Zoetermeerse Sinterklaasintocht is ieder jaar weer populair en heel veel kinderen komen dan met hun ouders naar het Stadshart. Wilt u de ergste drukte ontlopen? Ga dan met uw kind langs de route wachten op Sinterklaas, zo kan Sinterklaas iedereen rustig even gedagzeggen. Bij kleine kinderen vindt Sinterklaas het heel fijn als zij een hoedje of button met hun naam erop dragen, zo kan Sint hen bij hun eigen naam aanspreken!

Route van Sinterklaas

Vanaf Cadenza zal Sinterklaas via Oostwaarts en Stadhuisplein over de Promenade lopen, naar Driekant, Promenade, Promenadeplein en Promenade tot aan Name it. Tijdens lunchtijd zullen Sint en zijn Pieten even een rustpauze nemen, rond 14.15 uur begint de middagroute bij Name it aan de Promenade. Daarna zal de stoet via Wegstapelplein en Westwaarts naar de Burg. van Leeuwenpassage gaan. Daar keren zij en gaan terug via Westwaarts, stukje Promenade, naar het Hogerop, Het Rond, Warande, rechtsaf Noordwaarts en vervolgens via Driekant en Promenade naar het Stadhuisplein, waar Sint en zijn Pieten de Passage in gaan en daar eindigt rond 16.00 uur de rondgang.

Auto's en Pieten

Bij de Sinterklaasintocht zullen dit jaar, op verzoek van de politie, geen voertuigen meer meerijden. Door de toegenomen drukte is het niet meer veilig om met de politie auto's of andere voertuigen door de straten te rijden. Sinterklaas zal zich met zijn Pieten, in totaal brengt hij 90 Pieten mee!, dus te voet verplaatsen. Onder de Pieten, die bruin geschminkt zijn, zijn er 32 thema-Pieten, zoals de Butlerpiet, de Omapiet, Matroospiet, de Roze Pietjes en vele andere.

-advertenties-

-goede doel-