Een beschonken spookrijder veroorzaakte een ongeval op de A12 ten hoogte van de Mandelabrug. De man was donderdagavond 8 november de A12 opgereden en kwam er achter dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed en keerde op de snelweg.

 

spookrijder1

 

Bij de afslag Nootdorp reed de bestuurder de A12 op. Vlak bij de Mandelabrug realiseerde hij zich dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed. Hij dacht dit probleem op te lossen door te keren. De snelheid is daar op dat moment 130 km per uur. Tijdens dit keren ging het mis. Drie medeweggebruikers konden de man niet ontwijken en klapten op de bestuurder.

 

 spookrijder2 spookrijder3 

 

Het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen. De berichtgeving rond eventuele gewonden spreken elkaar tegen. Volgens Omroep West zou de politievoorlichter hebben gemeld dat er geen gewonden zijn gevallen. Op twitter meldt Regio15 dat er minimaal één gewonde naar het ziekenhuis is vervoerd.

De spookrijder zou vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken, de blaastest gaf 900 ugl aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

 

Foto's Olav Spa, Spa Media

-advertenties-

-goede doel-