engelandlaan 270 bouwtekening copyengelandlaan 270 copyIn de Versnellingsagenda voor de bouw zijn 14 locaties aangewezen die versneld kunnen worden ontwikkeld. Wethouder Robin Paalvast is blij dat er nu goede plannen liggen voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van een woontoren aan de Engelandlaan.

Paalvast: "Maar dat betekent nog niet dat morgen de schop de grond in kan! Ook bij versnelde woningbouw moeten we eerst rekenen en tekenen voordat er echt gebouwd kan gaan worden!". Het project aan de Engelandlaan 270, een woontoren van 62 meter hoog, zit nu in de verkenningsfase. Om het nieuwe pand te kunnen bouwen, wordt eerst het huidige kantoorgebouw dat er staat afgebroken. In de toren zouden ongeveer 130 appartementen moeten komen, verschillend in grootte, en een inpandige garage. De flat wordt gasloos opgeleverd, met de ambitie om zelfs naar nul-op-de-meter te gaan.

De projectontwikkelaar Lack en Doux gaat nu de plannen doorrekenen, rond 1 mei worden de definitieve plannen verwacht. In de plannen voor de bouw wordt nadrukkelijk ook de buurt mee genomen. De omgeving kan zo ook rekenen op een opknapbeurt. Paalvast: "De locatie is perfect voor een wat hoger gebouw, al is 62 meter niet het hoogste in deze buurt. We verwachten weinig problemen vanuit de buurt. Schaduwoverlast van het gebouw is er bijvoorbeeld nauwelijks, de meeste schaduw valt op een huidige parkeergarage."

-advertenties-

-goede doel-