Op onze lezersvraag of er meer rookvrije plekken in Zoetermeer moeten komen of niet, reageerden 34 lezers. De reacties liepen nogal uiteen, van ‘alleen in eigen huis toestaan’ tot ‘niet mee bemoeien’.

rook verbodHet CDA riep deze week Zoetermeerders op om te stemmen voor rookvrije plaatsen. (zie artikel: https://goo.gl/8s332c). Er mag nu al niet gerookt worden in de horecagelegenheden, in openbare gebouwen en op schoolpleinen.
Een lezeres, Marjolein, zou graag alle sportclubs rookvrij zien. Ook Suzan reageert: “Hoe meer rookvrij hoe beter😍😍”. Marcel vindt het hinderlijk als op een terrasje gerookt wordt, maar Rita reageert met: “Ik rook niet meer maar op terrassen moet gerookt kunnen worden desnoods apart rook gedeelte!”. Jochem zou het liefst rookvrij door het Stadshart en de Dorpsstraat kunnen wandelen. De lucht is zonder rokers al ongezond genoeg. Robert en Petra gaan nog verder: “Van mij mag het overal verboden worden, alleen nog in eigen huis roken.”
Andere lezers vinden de rookverboden veel te ver gaan, “Dictatuur is het. Als je nergens last van wilt hebben moet je in een hutje op de hei gaan wonen” (Danny). Helga en Mike snappen niet waar mensen zich druk over maken: “Waar kan je je druk om maken zeg...”
Madelon ziet het roken niet als het grootste probleem: “als er minder auto’s rijden dat is nog veel beter. Die uitlaat is nog veel erger…” Ook Paul en Jannie zien meer in het verminderen van uitlaatgassen: “En dan ook alle auto's, brommers verbieden met al die fijnstof die we in ademen."

-advertenties-

-goede doel-