20181107 481Tijdens het Nationale Schoolontbijt was burgemeester Aptroot te gast op Montessorischool Passe Partout. Even geen vergadering voor de burgervader, maar ontbijten met de kleuters en een echte ontbijt quiz in de hogere groepen.

De bovenbouwgroepen van de Passe Partout hadden gekozen voor een iets andere aanpak van het Schoolontbijt. Burgemeester Charlie Aptroot kreeg geen ontbijt, maar een tablet op zijn schoot. De leerlingen namen het in een ontbijtquiz op tegen hun burgemeester en waren goed voorbereid. Zo had de klas eerst ontbeten met bruin brood, fruit en yoghurt vooraf aan de quiz.

Vlak voor de start had één van de leerlingen nog wel een dringende vraag. Zij wilde graag weten wat het favoriete ontbijt is van de burgemeester. Charlie Aptroot vertelde dat hij vroeger door drukte wel eens het ontbijt over sloeg, maar daardoor wel meer ging snoepen. Hij heeft zich sindsdien voorgenomen om altijd te ontbijten en daarbij is het geen geheim dat hij graag de dag start met een bruine boterham met oude kaas.

20181107 483  20181107 532 

De quiz bestond uit vragen als: 'Hoeveel scholen doen mee aan het voorleesontbijt' en 'wat is het meest gezonde ontbijt'? In de ene klas moesten alle deelnemers hun antwoord geven door een kaartje op te steken en in de andere klas ging dit zelfs met de tablet. Even leek het er op dat zo een tablet op schoot wat ongemakkelijk was voor de burgemeester, maar de leerling naast hem schoot al snel te hulp. Charlie Aptroot kon niet de winst pakken, maar dat deerde niet. De boodschap is duidelijk, met een goed ontbijt sta je sterk aan de start.

De directeur van de school, Cathelijne Willemse is blij dat de burgemeester op het Passe Partout wilde komen om aandacht te geven voor een goed ontbijt. Ontbijten lijkt vanzelfsprekend, maar dat is lang niet voor ieder kind zo. Het is bewezen dat het overslaan van het ontbijt zorgt voor minder goede leerprestaties en overgewicht bij kinderen in de hand werkt. "De komst van de burgemeester naar onze school helpt om de kinderen bewust te maken dat ontbijten erg belangrijk is!"

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-