Zó Marijke van der MeerDe fractie van Zó! Zoetermeer komt vanavond niet met allerlei moties voor nieuw beleid, maar zal pleiten voor het op orde brengen van de gemeentelijke organisatie. De fractie maakt zich zorgen over onder andere de miljoenentekorten bij de jeugdzorg en de problemen bij de WMO.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: “Wij willen dat het college grip krijgt op wat er gebeurt, zorgt dat de gemeente weer financieel gezond wordt en dat de raad veel beter wordt geïnformeerd.”

Na het zomerreces bleek dit jaar dat de begroting niet op orde was. Er is een miljoenentekort bij de jeugdzorg en mensen die WMO zorg nodig hebben moeten vaak lang wachten voor hun hulpvraag behandeld wordt.

Van der Meer: “ Het college heeft de begroting niet rond en gaat nu zoeken naar oplossingen waarbij ook de mogelijkheid om de lasten van de bewoners te verhogen niet wordt uitgesloten. Wij vinden dit niet het moment om met allerlei nieuwe voorstellen om geld uit te geven aan te komen. Eerst moet alles weer functioneren zoals het hoort en moeten de financiën op orde zijn. Tijdens de hele crisisperiode is het niet zo slecht geweest.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-