mz deboerderij3D66 wil het Rock-Art museum, dat zich nu in Hoek van Holland bevindt, graag naar Zoetermeer halen. Het museum zou goed te koppelen zijn aan pop-podium De Boerderij volgens de partij, die vanavond tijdens het begrotingsdebat een motie indient voor de komst van dit museum.

Woordvoerder Cultuur Frank Schoonbeek: "Het RockArt-museum heeft in Hoek van Holland maar een beperkt oppervlak en de collectie is uitgebreid. Hoe mooi zou het zijn om dit RockArt-museum te koppelen aan ons pop-podium De Boerderij; elkaar versterkend, centraal goed bereikbaar en dichtbij Den Haag"
Cultuurpodium De Boerderij is een internationaal aansprekend pop-podium. Door een goede programmering staat de Boerderij in de top van de poppodia in Nederland. De Boerderij is dan ook ver buiten de grenzen van Zoetermeer bekend.

Cultuurpodium De Boerderij wil graag ruimte maken voor een deel van de collectie van het museum. Ook zij denken dat de combinatie van podium en museum elkaar zou kunnen versterken. Frank Schoonbeek: "We willen het college vragen om eens te kijken naar de mogelijkheden. Het zou een mooie combinatie kunnen zijn, die niet eens heel veel hoeft te kosten. Wij gaan graag in gesprek om te ontdekken waar dit toe kan leiden!"

-advertenties-

-goede doel-