rookvrijOm kinderen te beschermen tegen de negatieve gevolgen van roken wil het CDA Zoetermeer meer rookvrije plekken in de stad. De partij wil weten wat het college van B&W doet als er voldoende Zoetermeerse handtekeningen binnenkomen via de campagne ‘Rookvrij...kinderspel!

‘Rookvrij...kinderspel!’, de landelijke campagne van de stichting Alliantie Nederland Rookvrij begon op 29 oktober. Hierin werken de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds samen. Het CDA Zoetermeer vraagt graag aandacht voor de campagne en hoopt dat veel mensen aangeven welke omgeving zij graag rookvrij zien. “Wij willen graag dat alle speelplekken in Zoetermeer rookvrij zijn en dat dat zichtbaar wordt aangegeven voor iedereen die de speelplek bezoekt,” vertelt CDA-raadslid Esmee van Oudheusden. We hebben daarom schriftelijke vragen gesteld.”

 

Campagne

Tijdens de campagne kan iedereen die meer rookvrije plekken wenst een petitie tekenen op de site www.rookvrij.nl. Op de site kan aangegeven worden welke speelplekken, sportvelden en schoolpleinen in de buurt rookvrij zouden moeten worden. “Het helpt sportverenigingen, scholen en diverse andere instanties die hun omgeving rookvrij willen maken als zij zich gesteund voelen door de politiek,” aldus Van Oudheusden.

-advertenties-

-goede doel-