DSC00310
Met het jaarlijkse evenement Herwerden-Kiwanis Sponsorride halen Van Herwerden Way to Bike en Kiwanis Zoetermeer samen met hun sponsoren geld binnen voor een goed doel waarbij kinderen worden geholpen. Dit jaar gaat het geld naar kinderdienstencentrum De Bolsterberg.

Dankzij de bundeling van krachten van sponsoren zoals Stichting Leergeld en Stichting Zorg en Zekerheid kan kinderdienstencentrum De Bolsterberg een oogbesturingscomputer kopen. Deze computer stelt kinderen die nauwelijks kunnen bewegen of praten in staat zichzelf uit te drukken. Wethouder Ter Laak overhandigde de cheque aan De Bolsterberg.

De organisatie had ook dit jaar Ayers Rock gekozen als start- en finishplaats. Aan deze sponsorride die bestaat uit een MTB-veldtoertocht deden veel deelnemers mee die nadrukkelijk voor de ondersteuning van het gekozen doel waren gekomen. Dankzij de goede organisatie, de fanatieke deelnemers en sponsoren en het prachtige weer was het een zeer geslaagd evenement. Naast de MTB-veldtoertocht konden deelnemers elektrische mountainbikes testen en kinderen konden deelnemen aan de door Stichting Leergeld ondersteunde kids clinic. De kids clinic kreeg dit jaar speciale aandacht en werd door wethouder Ter Laak geopend.

Medeorganisator Arthur Singendonk geeft aan zeer onder de indruk te zijn van de grote betrokkenheid en inzet. “Het was een mooi evenement waarbij veel deelnemers hebben genoten van de mooie tocht en tegelijkertijd sportief hebben bijgedragen aan het goede doel. De dag werd feestelijk afgesloten met de overhandiging van de cheque aan kinderdienstencentrum De Bolsterberg. Het ambitieuze doel van de aanschaf van de oogbesturingscomputer is dankzij het evenement behaald”, aldus Singendonk.

-advertenties-

-goede doel-