IMG 8640 1Theo Onderwater werd donderdag 11 oktober met een grote brandweerwagen door de collega’s van de brandweer overgedragen aan de basisschool waar hij vanaf dit moment gaat werken. Alle kinderen van Het Palet stonden buiten op de speelplaats om Theo te verwelkomen.

IMG 8628 1De kinderen kennen hem al als ‘Meester Theo’, omdat hij als vrijwilliger regelmatig op school werkzaam was als conciërge. Sinds het afgelopen schooljaar heeft Theo een kleine aanstelling op Het Palet en vanaf 1 november is hij officieel als conciërge werkzaam.

Theo gaat op 1 november met FLO (Functioneel leeftijdsontslag; een vorm van prepensioen bij de brandweer), maar als voorbereiding daarop heeft hij in de afgelopen jaren een erkende opleiding gevolgd voor conciërge. Tijdens zijn opleiding liep hij stage op Het Palet. 11 oktober was de laatste werkdag van Theo bij de brandweer. Hij dacht een normale 24-uursdienst te draaien, maar werd door zijn collega’s verrast door een ritje naar de basisschool, waar zijn collega’s hem overdroegen aan de schoolleiding.
Van huis uit is Theo meubelmaker, wat te zien is aan de dingen die hij maakt, zoals tassenbakken in de gangen boven de kapstokken, schilderwerk, bordtrapjes, diverse onderwijsmiddelen o.a. de zgn. "rekenflat" (een gekleurde ladenkast met rekenopdrachten voor de kleutergroepen), planborden voor het zelfstandig werken, oplaadkasten voor iPads, schuifdeurkasten etc. etc.

-advertenties-

-goede doel-