halloween stadshart 14 3De voorbereidingen voor de Halloween Walk zijn in volle gang, vrijdag 26 oktober zal heel het Stadshart weer in het teken van het Halloweenfeest staan. Zoetermeerder Ben Besuijen startte een petitie tegen het Halloween feest op internet met de vraag of dit feest afgelast kan worden. De gemeente laat weten dat afgelasten niet zomaar kan.

In de petitie vraagt Ben:

'Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer,

Op vrijdag 26 oktober 2018 wordt Halloween uitgebreid in het Stadshart van Zoetermeer gevierd. Dit feest promoot zich als een angstaanjagend bloederig feest. Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf'.

De persvoorlichter van de gemeente Zoetermeer laat weten dat de gemeente altijd bereid is om een petitie aan te nemen. Een verzoek om een evenement te stoppen kan gedaan worden, maar de gemeente heeft voor het afgelasten van een evenement een aantal voorwaarden. De vergunning voor de Halloween Walk is inmiddels afgegeven. De woordvoerder laat weten: "De petitie nemen wij in ontvangst, want dit vertegenwoordigt de mening van een groep Zoetermeerders. Aan de andere kant is de Halloween Walk een groot evenement dat al vier jaar in onze stad gehouden wordt. Het is een evenement waarbij wij zien dat veel mensen ervan genieten. Het zorgt voor sociale cohesie". 

Verder geeft de gemeente aan dat burgemeester Charlie Aptroot een evenement kan verbieden wanneer de openbare veiligheid in gevaar is. 

Onwijs leuke avond

"Het Halloweenfeest bezorgt veel mensen vooral een onwijs leuke avond. Vele vrijwilligers zijn hier al maanden mee bezig om hun kostuum te maken en na te denken over hun act", zo vertelt organisator Mark Merckens, "we ontvangen ongeveer 20.000 bezoekers in het Stadshart die speciaal voor dit evenement komen. Halloween wordt steeds populairder, niet alleen in Zoetermeer maar ook door heel Nederland". 

-advertenties-

-goede doel-