Ronn van EttenOktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’, met als thema ‘Opstand’. Protesten zijn er in veel vormen en over veel onderwerpen. Zoetermeerse zanger Ronn van Etten zingt op zaterdag 13 oktober in het Forum bekende en onbekende protestliederen. Ronn start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

In het Forum is in oktober veel te doen met het thema Geschiedenis. Zo is er een cultuurlezing over het Tapijt van Bayeux, een tentoonstelling ‘Opstand in 1574’ van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer, een lezing over het einde van de Eerste Wereldoorlog en hoe het verder ging en zijn er gedichten over opstand en geschiedenis gemaakt door werkgroep Poëzie. Het hele programma is online te vinden op https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Landelijk wordt de geschiedenis in honderden culturele, toeristische en literaire organisaties onder de aandacht gebracht. Meer algemene informatie over de Maand van de Geschiedenis is te vinden op deze website.

-advertenties-

-goede doel-