keerpunt zwembad 6Na onze lezersvraag waar het nieuwe zwembad gebouwd zou moeten worden reageerden de meeste lezers met: Van Tuyllpark. Van Doornenplantsoen kreeg slechts drie stemmen, maar ook waren er meerdere lezers die de locatie niet zo belangrijk vinden ‘als het er maar komt’.

 

De gemeente heeft twee locaties voor een nieuw te bouwen zwembad onderzocht, het Van Tuyll Sportpark en het Van Doornenplantsoen. Het is nu aan de gemeenteraad om te kiezen waar het zwembad gebouwd moet worden.

Anja ziet wel wat in een zwembad in het Van Doornenplantsoen: “In Palenstein vlakbij de randstadrail is wel ideaal. Dat krikt het imago van Palenstein ook weer wat op”. Brigitte ziet meer in het Van Tuyllpark: “Denk aan de parkeer ruimte. Prettiger v tuylpark”. Ook Richard is vóór het Van Tuyll Sportpark: “” Van Doornenplantsoen zou ten kosten gaan van de sportvelden die nu in gebruik zijn bij de naastgelegen scholen en sportvereniging. Meest geschikte locatie blijft het van Tuyllpark op de voormalige DSO velden. Voldoende parkeerplaatsen voor de deur en binnenkort goed bereikbaar als de RandstadRail-halte daar open gaat.”

Ben wil het oude zwembad ’t Keerpunt terugkopen en opknappen. “Kost veel minder dan nieuwbouw...” Ook Heleentjuh wil terug naar ‘hoe het vroeger was’, met ‘gewoon een 2 meterbad,1.40 bad en pierebadje, en een heerlijke ligweide”. Het college heeft deze mogelijkheid ook onderzocht, maar de huidige eigenaar van ’t Keerpunt wil dit niet terugverkopen aan de gemeente, waardoor deze optie afvalt.

-advertenties-

-goede doel-