zonneschijn

Het was een bijzondere zomer. Diverse waterschappen stelden sproeiverboden in vanwege de langdurige droogte. Het waterbedrijf riep op minder water te gebruiken en het verbruik meer over de dag te spreiden om drukverlies te voorkomen. Kortom: het werd weer eens duidelijk hoe belangrijk water is voor de mens en zijn omgeving.

Aanstaande woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vindt naar aanleiding van de afgelopen extreme zomer een bijeenkomst plaats in de raadzaal van het Stadsforum.

Hoe was dat in onze stad Zoetermeer? Wat is ervan geleerd? Om deze vragen vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden, zijn Jeroen Haan van hoogheemraadschap Delfland, Ad de Waal Malefijt van Dunea, Wim van Rijn van boerderij ’t Geertje en een bestuurslid IVN Zoetermeer uitgenodigd. Gastvrouw is wethouder Jakobien Groeneveld, die tevens een inbreng vanuit de gemeente zal verzorgen.

Om te laten zien van de inwoners van Zoetermeer zelf kunnen doen is er een presentatie van Field Factors. Op 13 september wonnen zij de Klimaatadaptatie Challenge Zuid-Holland met een nieuw concept. Dit concept heeft tot doel regenwater in de stad langer vast te houden in de bodem, om zo wateroverlast te voorkomen en bij droogte extra water beschikbaar te hebben.

Stichting DuurSamen Zoetermeer wil de bewustwording voor duurzaamheid in Zoetermeer bevorderen in een netwerk van overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuele personen. De afgelopen twee jaar werden manifestaties gehouden op het Nicolaasplein. Met deze bijeenkomst wil de stichting een nieuwe activiteit ontplooien dat bijdraagt aan de realisatie van een structureel platform in Zoetermeer.

Iedereen is welkom bij deze -gratis- bijeenkomst! Stichting DuurSamen Zoetermeer organiseert deze bijeenkomst, die om 19:30 uur begint. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-