toekomst zoetermeerMet het motto Mijn stad, mijn toekomst start de gemeente binnenkort met ronde 2 van de samenspraak over de schaalsprong. 500 willekeurige Zoetermeerders zijn al uitgenodigd om mee te praten, maar je kunt je ook zelf aanmelden.

Tijdens verdiepingssessies worden dilemma’s in de stad besproken, denk bijvoorbeeld aan een dilemma als: het bouwen van woningen tegenover het behouden en verbeteren van het groen. Wensen voor de toekomst van de stad lopen uiteen en zijn of lijken tegenstrijdig. Zo zien we dat veel mensen veel waarde hechten aan rust, ruimte en groen. Anderen pleiten juist voor meer dynamiek en reuring. Aanmelden voor de verdiepingssessies, die starten in oktober, kan via: http://doemee.zoetermeer.nl/toekomst.

Eerste ronde samenspraak

Uit de eerste samenspraakronde over de toekomst van Zoetermeer blijkt dat de inwoners over het algemeen best tevreden zijn met hun stad. Gemiddeld geven mensen hun eigen straat een 7,5 en de overgrote meerderheid (90%) geeft aan dat ze hier (waarschijnlijk) blijven. De mensen die nog niet weten of ze hier over vijf jaar nog wonen, laten dit afhangen of er genoeg passende en betaalbare woningen zijn.

Wensen voor Zoetermeer waren er ook, in het onderzoek werd vooral een zwembad en meer recreatieve mogelijkheden, zoals terrassen en restaurants vaak genoemd. Ook werd veel gesproken over passende woningen voor senioren en starters en vinden Zoetermeerders dat het openbaar vervoer wel verbeterd en uitgebreid mag worden.

 

-advertenties-

-goede doel-