wandeling geuzenOp 3 oktober is het precies 444 jaar geleden dat de watergeuzen het beleg van Leiden braken en de uitgehongerde Leidenaren weer eens goed konden eten. De gidsen van Gilde stadsgidsen Zoetermeer vertellen u tijdens een historische wandeling alles over de historische slag bij Zoetermeer.

De dagen voorafgaand aan de bevrijding van Leiden is er rond en in Zoetermeer zware strijd geleverd. De speciale wandeling op woensdag 3 oktober gaat uitvoerig in op de geschiedenis van de watergeuzen, die zo nauw verbonden is met onze stad. Maar ook andere historische feiten uit de laatste eeuwen worden meegenomen in het verhaal. De wandeling is in de ochtend, daarna kunt u nog naar Leiden afreizen om de feestelijkheden aldaar bij te wonen.

Het vertrek van de wandeling is vanaf de Dorpsstraat 7, om 10 uur. Kosten per wandeling zijn € 5,00 per persoon, te betalen aan de gids.

Ook kunt u nog inschrijven voor de laatste activiteit van de Stadsgidsen van dit jaar, de Pioniersroute  koetstocht van 10 oktober.  Vertrek is bij restaurant De Sniep, Broekwegschouw 211, om 10.00 uur. De route gaat richting de Meerpolder, voor het verhaal over de droogmaking, naar de Voorweg. Na een flinke rit over deze oude weg een korte stop ter hoogte van het Panamapad, voor het verhaal van de strijd tussen de Geuzen en de Spanjaarden (de Slag bij Zoetermeer). De koetstocht kost € 15,- per persoon. Inschrijven via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 079-3313156 of 06-20474612.

-advertenties-

-goede doel-