zwembad

Het college heeft deze zomer onderzocht wat de beste locatie in Zoetermeer zou zijn voor het nieuw te bouwen zwembad. Er zijn  in totaal 16 locaties onderzocht, het Van Tuyll Sportpark en het Van Doornenplantsoen kwamen daarbij als meest geschikte uit de bus.

De locaties zijn onderzocht op basis van diverse criteria, zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en afstand tot woningen. "Het is een eerste stap in de realisatie van het zwembad", zegt wethouder Ingeborg ter Laak, "Het is nu aan de raad om een keuze te maken. Als dat niet lukt en de raad nader onderzoek naar andere locaties wil, zal de planning tot 5 maanden moeten opschuiven. Indien voor één van deze twee locaties gekozen wordt, kan er in de zomer 2019 een besluit over de bouw worden genomen".

Meer zwemwater

In beide gevallen zal zwembad De Driesprong sluiten, de verenigingen die hier gebruik maken van het zwemwater zullen terecht kunnen in het nieuwe zwembad. Voor de fitness, gymzalen en de verenigingen die daar nu gebruik van maken wordt nog naar een oplossing gezocht. Er komt in ieder geval veel meer zwemwater bij: "Het nieuw te bouwen zwembad zal een heel stuk groter worden dan De Driesprong, zodat er naast het gebruik door de verenigingen nog ruim zwemwater voor recreatief gebruik over blijft", aldus de wethouder.

De locaties

Het Van Tuyll Sportpark was al eerder in beeld als mogelijke locatie voor het nieuwe zwembad, het bad zou hier gebouwd worden op de voormalige DSO-velden die nu leeg staan. Het park biedt voldoende parkeergelegenheid en is goed bereikbaar per auto en fiets. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is minder goed.

Op de velden aan het Van Doornenplantsoen wordt nu korfbal getraind, door korfbalvereniging Phoenix. Volgens wethouder Ter Laak is ook de bereikbaarheid hier goed, evenals de parkeergelegenheid. Pluspunten voor deze locatie zijn dat het Van Doornenplantsoen ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, RandstadRailhalte Palenstein stopt hier vlak bij. Ook is deze locatie centraal gelegen, een wens van veel inwoners, en is de kans op geluidsoverlast klein omdat er geen directe bewoning in de buurt is.

-advertenties-

-goede doel-