LuciaLucia van den Brink, Zoetermeerse schrijver, dichter en spreker, staat zondag 30 september in Theater Rotterdam voor de eerste editie van het seizoen van Paginagroots. Paginagroots is een theatershow voor iedereen die van verhalen, nieuwe literatuur en woordkunsten houdt.

De stadsdichter van Rotterdam, Derek Otte, presenteert het programma en er zullen verschillende sprekers aan bod komen die hun 'spoken word', gedichten of andere woordkunst voordragen. Alle performers zullen 'paginagrootswerk' (werk van maximaal een pagina) voordragen binnen het thema Overload. 'Ik schrijf altijd vanuit een overload,' aldus Van den Brink. 'Als ik overloop aan verdriet, blijheid of boosheid, dan wil ik daar iets mee. Het stuk dat ik zal voordragen rondom het thema heet "hou eens op".'

Een fragment:
Vandaag even niet /
ik ben druk /
druk met het hebben van /
geen druk /

Het is niet de eerste keer dat Van den Brink op het podium staat. Al eerder was ze onder meer te zien in Theater BAK (Utrecht) en LAB111 (Amsterdam). Ze publiceerde ook in literaire tijdschriften als Extaze en De Optimist.

Meer werk en publicaties lezen van deze Zoetermeerse schrijver? Bekijk haar website: www.luciavandenbrink.nl 

Foto door: Jantine Broek

-advertenties-

-goede doel-