IMG 9223Dit weekend vindt het Festival Historisch Zoetermeer plaats op de Markt en het Dobbe Eiland. De stad gaat terug in de tijd en brengt de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer weer tot leven. Hoogtepunt is de musical ‘De Slag bij Zoetermeer’.


‘De Slag bij Zoetermeer’ wordt opgevoerd door ruim 100 acteurs, dansers en vechters. Zij brengen de geschiedenis weer tot leven in een unieke voorstelling over de strijd tussen de Spanjaarden en de Geuzen op de Zoetermeerse Voorweg in de Tachtigjarige Oorlog. Op zaterdagavond zal het spektakel ‘De Slag bij Zoetermeer’ twee maal worden opgevoerd voor het Zoetermeerse publiek.

historischzoetermeer logoHet Festival begint al op vrijdagmiddag met een netwerkbijeenkomst op het Marktplein. Daarna begint het unieke Geuzendiner, vol lekkernijen in 16e eeuwse stijl. Zaterdag en zondag gaat het Historisch Festival dan echt goed van start met voorstellingen, een middeleeuwse markt en een riddertoernooi.

In ‘De vlucht van de vikingen’ is te zien hoe de Noorse krijgers proberen grip te krijgen op het gehucht Rutgersveen, dat we nu kennen als Rokkeveen, in de vroege Middeleeuwen. Daarna is het de beurt aan The Knights Of Camelot die een heus riddertoernooi opvoeren in de HABO GWW Arena. En natuurlijk mogen de roofvogels niet ontbreken.
Op zowel het Marktplein als het Dobbe Eiland is de historische markt te vinden, omringd door kampementen, waar het leven in de middeleeuwen wordt uitgebeeld. Ook is er veel muziek dit jaar. De bands Four of A Kind, Gwendolyn Snowdon en Kelten Zonder Grenzen treden op en in de Oude Kerk gaan we terug naar de tijd van Bach tijdens een klassieke concert van Ronald de Jong.

Het Stadsarchief, het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en de Bibliotheek hebben een volledig programma in een speciale tent op het Marktplein. Hier kun je terug in de geschiedenis van de stad Zoetermeer terugvinden of je eigen kasteel bouwen in Minecraft.


Alle onderdelen van Historisch Zoetermeer zijn gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden op www.historischzoetermeer.nl  .

-advertenties-

-goede doel-