GaneshaaGeanuleerdHet Ganesha Vredesfestival dat dit weekend op en rond de Markt zou plaats vinden is geannuleerd. De organisatie zag zich door het uitblijven van de benodigde vergunning gedwongen om het hele festival af te blazen.

Het Ganesha Vredesfestival zou de afsluiting zijn van de Vredesweek die deze week door het ILOZ (Interlevensbeschouwelijk overleg Zoetermeer), met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. De organisatie had een heel programma voorbereid met kraampjes en optredens op de Markt en het Dobbe-eiland, maar moest op het laatste moment alles afblazen: “We hadden tot deze week goede hoop dat de vergunning wel rond zou komen, dat werd ons ook steeds gezegd door de ambtenaren. Maar ondanks herhaaldelijk contact en toezeggingen dat de vergunning er zou komen hadden we deze donderdagavond nog steeds niet. Onze leveranciers zijn toen afgehaakt, zij wilden het risico niet lopen dat het niet door zou kunnen gaan.”

Ook het weer zit dit weekend niet mee om het buitenfestival te laten doorgaan, er wordt onstuimig herfstweer voorspeld met harde wind en regen.

De gemeente laat in een reactie weten dat de vergunning te laat is aangevraagd (eind augustus), maar desondanks wel in behandeling is genomen. Woordvoerder Mireille Beentjes: “De organisatoren wilden op het laatste moment nog dingen aanpassen vandaar dat de vergunning ook laat – deze week – rond kwam. De organisatoren wisten van de gemeente dat de vergunning was verleend maar moesten die nog per post ontvangen.”

-advertenties-

-goede doel-