alleenPinAfgelopen zaterdag plaatsten we de lezersvraag over contant betalen of pinnen bij de horeca op onze Facebook. Van de 67 mensen die reageerden op de lezersvraag zijn de meesten tegen pinnen. Contant betalen wordt zeker nog op prijs gesteld, al gebruiken veel mensen ook vaak hun pinpas.

Bij een aantal horecazaken op het Stadhuisplein, onder andere Pavarotti en Dolce, kun je vanaf deze zomer alleen nog maar met pin betalen. Na een aantal incidenten vond René Boogaart het welletjes, hij stapte over op ‘only pin’ voor zijn restaurants. Volgens René betaalt het overgrote deel van de klanten sowieso al met pin en is het veel veiliger voor het personeel dat niet meer met contant geld te maken heeft. De kans op een pinstoring wordt verkleind doordat er pinautomaten zijn van verschillende banken.

Liever cash

De meeste lezers hebben liever een keuze in hoe zij betalen. Pamela “Uitermate vervelend. Zeker kleinere bedragen wil ik gewoon cash af kunnen rekenen. Een ijsje halen is voor kinderen toch het leukst wanneer ze zelf kunnen afrekenen met echt geld?!” Carola maakte het mee dat zij drie weken zonder pinpas kwam te zitten, ook dan is cash betalen wel handiger, vindt zij. Judith denkt dat dit ook fooi gaat schelen voor het personeel.

Shirley “ Ik snap hun argument maar vind het niet prettig. Ik zal daar dus niet zo gauw meer naar toe gaan want ik ben van de cash.” Danny is het met haar eens: “Ik wil zelf uitmaken hoe ik betaal.”

Lezers vragen zich ook af of dit wel mag, contant geld is toch een wettelijk betaalmiddel? Desmond “Illegaal! Contant geld is een wettig betaalmiddel. Dan eet ik lekker ergens anders.”

 

Pinnen is prima

Rond de 20 lezers vinden pinnen geen probleem. An “ Ik vind pinnen prima, heb nooit cash bij de hand, eerst naar een automaat om t op te nemen en dan weer uit te geven vind ik niet handig. Gewoon pinnen waar ik wil betalen wel.” Yvette “ Ik pin altijd alles.... óók de fooi, als ze het verdienen  ?”

-advertenties-

-goede doel-