Meena 324 300x202Zaterdagavond 22 september tijdens JJ’Blues & Roots Night, staan niemand minder dan Stef Paglia Trio, Meena Cryle en The Chris Fillmore band op het podium. Stef die sinds zijn 12e jaar fanatiek gitaar speelt, is vooral bekend als de virtuoze gitarist van de succesvolle formatie The BluesBones.

Met The Bluesbones wist hij diverse prijzen in de wacht te slepen (Winner Belgian Blues Challenge 2016, 2de european blues challenge) Ook heeft hij al een paar keer het podium gedeeld met internationale toppers zoals Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant. Naast dit alles timmert hij aan de weg samen met zijn muzikanten Joel Purkess (Can) op drums en Geert Schurmans op bas. Als het Stef Paglia Trio brengen zij een brede mix van eigen werk en covers. Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen groovy bluesrock stijl te creëren.

De muzikanten Meena Cryle en Chris Fillmore zijn soulmates, ze vormen al meer dan 20 jaar een bijzonder muzikaal team. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar diep van binnenuit komt. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock’n’Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven gecombineerd. Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. 

Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een getalenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Volgens kenners, technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen. Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Meena Cryle & The Chris Fillmore Band stonden inmiddels op tal van ‘grote’ festivals all over Europe, waaronder Bluesfestival Peer in 2016 (met Buddy Guy en Walter Trout).

.

JJ’s Blues & Roots Night begint om 21.00 uur. De deur is vanaf 20.30 uur open. Kaarten online verkrijgbaar op www.jjmusichouse.nl  of aan de deur.

-advertenties-

-goede doel-