suzy 300x300Knuffeldokter, springkussen en véél egels: zondag 23 september is het open dag op de Egelopvang Zoetermeer. Iedereen is vanaf 13.00 uur welkom om met eigen ogen te zien hoe de egels, die tijdens de recente hittegolf binnenkwamen, aan het aansterken zijn.

Maar ook op het buitenterrein wordt flink uitgepakt. Zo is er een springkussen, een heuse speelgoeddierendokter en worden er allerlei lekkernijen verkocht. Binnenin de opvang geven presentaties en een informatiestand bezoekers een goede indruk van wat Egelopvang Zoetermeer precies doet. Elke egel heeft een eigen verhaal. Zo is Johanna na een gemene hondenbeet eindelijk van haar beugeltje verlost en groeien de weesjes Abel, Adam en Albert inmiddels als kool. De vrijwilligers vertellen er graag over en laten een paar egels zien die al wat lekkerder in hun vel zitten.

Voor kinderen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Ze kunnen hun knuffel laten onderzoeken door de speelgoeddierendokter. Na een vitaminepilletje, prikje of verband kan de pluche vriend er weer járen tegenaan. Daarnaast is er onder meer professionele schmink, stoepkrijten, ringen gooien, zijn er echte fretten te zien en kunnen er egelknutsels worden gemaakt. En liefhebbers van spanning en sensatie opgelet: het springkussen staat klaar, in de loterij zijn mooie prijzen te winnen en er wordt een puzzeltocht in de egeltuin georganiseerd.

De open dag van Egelopvang Zoetermeer duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op Spectrumsingel 50 in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Er is een parkeerterrein aanwezig. Als dat vol is, is parkeren in de buurt mogelijk.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-