IMG 20180907 WA0000 870x494De actie Geen Spoed- Geen politie zal vanaf vrijdag 17 uur van start gaan, als de onderhandeling over het cao conflict geen uitkomst geven. De actie betekent dat de politie alleen nog op spoedmeldingen afgaat, andere meldingen kunnen niet op politie inzet rekenen.

De politie zal bij levensbedreigende situatie als vanouds wél in actie komen, maar alles zonder spoed zal stil komen te liggen. Dat betekent bijvoorbeeld gesloten politiebureaus en geen politieondersteuning bij evenementen, voetbal- en andere sportwedstrijden en in de horeca. Ook de social media van de politie zal op zwart gaan en het doen van aangifte van bijvoorbeeld diefstal is niet mogelijk.

De politie voert al langer actie voor een betere cao, zo worden vanaf de zomervakantie al minder bonnen uitgeschreven. Maar foutparkeerders zullen toch moeten oppassen: parkeerwachten en handhavers werken wel en schrijven zo nodig wél bonnen uit!

De politiebonden voeren actie omdat ze ontevreden zijn over de onderbezetting en de werkdruk. Met een pakket van maatregelen willen ze van de politie weer een "gezonde organisatie" maken. Dat pakket hebben de bonden in april aan minister Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom aangeboden.

Het pakket bestaat uit salarisverhoging, meer trainingsuren, extra vakantiedagen, meer doorstroomkansen en vooral het aanpakken van de onderbezetting

-advertenties-

-goede doel-