Battle of the BandsDe jaarlijkse ‘Battle of the Bands’ barst vrijdag 14 september weer los. De competitie, die in 2010 is gestart, is inmiddels een begrip in de stad en een leuke avond uit voor Zoetermeerse jongeren. Dit jaar zit er een kersverse jury om de bands te beoordelen. In 2017 was de winnaar ‘Collision Course’. De ‘Battle’ is dit jaar op het Cadenzaplein.

De bands bestaan allemaal uit muzikanten onder de 23 jaar en het grootste deel van de band moet uit Zoetermeer afkomstig zijn. De winnende band zal de dag erna optreden bij het UITfestival Zoetermeer en wint een professionele promo dvd bij JJ Music House.

De jury bestaat uit nieuwe leden. Zo zitten Nadesh Ligthart (drumster, bekend van optredens op o.a. Bodega Norton Culinair Zoetermeer en eerdere optredens bij Battle of the Bands), Thom Schotel (gitarist en producer, winnaar in 2012 en Guillaume van de Leuv (zanger). De presentatie van de avond is in handen van Kelly Steentjes, oude bekende van de Battle of The Bands. Net als jurylid Thom Schotel zat zij in de winnende band Kelly Wants To Fly in 2012.

Naast optredens van de bands en verschillende gastartiesten is er voldoende te beleven rondom het podium. Zo trapt de Zoetermeerse band 4½ MEN de avond af als opwarmertje voordat de ‘battle’ losbarst. Battle of the Bands is op vrijdag 14 september vanaf 19.30 uur.

-advertenties-

-goede doel-