bouwsteigerHet college komt met een voorstel waarin 14 bouwlocaties worden aangewezen en waarin de voorwaarden worden vastgelegd voor een snelle start van de woningbouw. De versnelling betreft met name de grotere ontwikkellocaties in de Binnenstad en het Entreegebied-Afrikaweg.

 

“Door dit nu al vast te leggen versnellen we de bouwplannen. Dat is hard nodig om te zorgen voor voldoende geschikte woningen voor de Zoetermeerders. Door te bouwen voor specifieke doelgroepen vergroten we de doorstroming op de woningmarkt”, aldus wethouder Robin Paalvast (Wonen).

De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Met dit voorstel maakt het college een goede start met de bouw van 700 woningen per jaar. In totaal gaat het college 10.000 woningen in Zoetermeer bijbouwen en onderzoekt het de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen. Het woningbouwprogramma richt zich vooral op jongeren, middeninkomens en zogenoemde empty-nesters. Afgesproken is om de nieuwbouw te verdelen in 27% goedkope huur, 25% midden huur en 48% koopwoningen.

-advertenties-

-goede doel-