foto stuurgroep Unicoz 10 14 onderwijsDeze week heeft de Unicoz Onderwijsgroep een subsidie van €120.000 ontvangen voor de invoering van ‘Unicoz 10-14 onderwijs’. Met de subsidie moet de overgang van primair naar voortgezet onderwijs soepeler gaan.

Leerlingen tussen 10 en 14 jaar worden door een team van docenten van basisschool en voortgezet onderwijs begeleid gedurende de overstap van het po naar het vo. Hierbij volgen zij een persoonlijke leerroute, met veel aandacht voor talent- en persoonsontwikkeling. Leerlingen krijgen zo meer tijd te ontdekken wat ze willen en kunnen en wat bij hen past.

Dit jaar zijn inmiddels al initiatieven gestart, zoals Pré VWO, waarbij leerlingen van de basisscholen vo-vakken volgen op het Oranje Nassau College, zoals Frans of Wiskunde.

De Unicoz Onderwijsgroep bevat alle christelijke, katholieke en oecumenische basisscholen, één SBO-school en het Oranje Nassau College met twee locaties in Zoetermeer. De subsidie wordt verstrekt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van ‘doorstroomprogramma’s PO-VO’. Alle Unicoz basisscholen werken intensief samen met het Oranje Nassau College om ’Unicoz 10-14’  vorm te geven.

-advertenties-

-goede doel-