Lezersvraag logoDe Zoetermeerse lezersvraag is weer van start gegaan. Na de zomervakantie zal de lezersvraag ook weer elke zaterdag om 12.00 gepubliceerd worden op de Facebook van Zoetermeer Actief. Vele duizenden Zoetermeerders hebben het afgelopen jaar gereageerd op de vragen.

"De lezersvraag is in snel tempo erg populair geworden onder de Zoetermeerders," zegt Mark Neijssel, voorzitter van Stichting Zoetermeer Actief. "De kracht van onze lezersvraag is dat wij niet alleen de mening van onze stadsgenoten vragen, maar deze ook doorzetten naar de politiek en belangengroepen. Zo hopen wij dat 'de stem van het volk' gehoord wordt en dat er met de opmerkingen iets gedaan zal worden," legt Mark uit.

Het kan nog beter

Volgens de voorzitter van Zoetermeer Actief is er nog ruimte voor verbetering. Zo is er al een oriënterend gesprek geweest met een aantal partijen in de stad om er voor te zorgen dat er na verloop van tijd duidelijk wordt wat er met de informatie is gedaan. Mark legt uit: "De Zoetermeerders hebben het recht om te weten wat er met hun tips, opmerkingen en klachten is gedaan. Ik ben stellig van mening dat wanneer de gemeente of de politiek iets vaker een terugkoppeling geeft van wat ze met deze informatie hebben gedaan, dit door veel mensen gewaardeerd zal worden". 

In het eerste jaar zijn alle vragen door de redactie bedacht. In dit nieuwe lezersvraagjaar hoop de redactie op input van de Zoetermeerders. Lezersvragen zijn dan ook van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

We starten met

Dit seizoen starten wij met de vraag: 

Wat vind jij? Vaccineren of niet?

De discussie over het vaccineren van kinderen bereikt nu ook de Zoetermeerse politiek. Het CDA noemt mensen die hun kinderen niet laten inenten onverantwoord omdat hun kinderen andere jonge kinderen kunnen besmetten met ernstige ziektes, zoals mazelen. Volgens het CDA moeten kinderen die niet ingeënt zijn, geweerd kunnen worden uit de crèche.

Reageren kan op: https://www.facebook.com/ZoetermeerActief/

 

 

-advertenties-

-goede doel-