IMG 4801

Op het Cadenzaplein is vaak iets te doen. Op zaterdag 1 september draaide een DJ Caribbean muziek en om half acht kon iedereen een Caribbean dans workshop volgen. Het was voornamelijk de jeugd die daarvoor te porren was, al hield moeders af en toe een oogje in het zeil.

De volwassenen op de terrassen zaten vermoedelijk nog na te genieten van de maaltijd, terwijl de jeugd hun eerste ervaring opdeed met danspassen van de rumba en chachacha.

IMG 4806  IMG 4836 

 Cadenza Classic

IMG 4906Op zondagmiddag 2 september trad het Colori Ensemble op tijdens Cadenza Classic. Het Colori Ensemble bestaat uit: Rianne Jongsma op fluit en piccolo, Wilma Jongsma op hobo en althobo en Arjan Jongsma op marimba. Het was prachtig weer en het publiek op de terrassen was heel enthousiast.

Het eerste blokje bestond uit sonates van Johan Sebastiaan Bach, Wilhelm Friedeman Bach en Joseph Haydn. Een sonate is een muziekstuk met meestal een vaste opbouw uit meerdere delen (meestal 3 of 4). In het tweede blokje speelden ze werk van César Franck en Jacques Ibert. César Franck werd in zijn tijd beschouwd als de negentiende-eeuwse evenknie van J.S. Bach. Franks “Prélude, fungus et variation” valt te beluisteren als een eerbetoon aan Franks barokke collega. 'Deux Interludes' van Jacques Ibert was oorspronkelijk geschreven voor fluit, viool en klavecimbel of harp.

In het derde blokje kwamen de Argentijnse tango en Roemeense dansen aan bod. Café 1930 is het tweede deel uit Piazzolla’s vierdelige compositie Historie de tango. 'Verano Porteno' van Astor Piazzolla, oorspronkelijk voor fluit en gitaar, is bewerkt tot een eigen compositie door marimbaspeler Pius Cheung. Als laatste genoot het publiek van een aantal Roemeense volksdansen van Belá Bartók.

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nlhttps://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/4592784 en Classic: https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/4594688 

-advertenties-

-goede doel-