De start van het culturele seizoen barst los op 14 & 15 september. Kom gratis kijken naar de één van de 13 professionele previews van het Stadstheater, of laat je verrassen door de 51 optredens van talentvolle amateurverenigingen én geniet als afsluiter van het festival van de slotact Symfo Classics op het Cadenzaplein.

180816 UITfestival persbericht

Op vrijdagavond 14 september opent het festival met een grote openingsshow in het Stadstheater. Deze diverse show met een groot aantal podiumtalenten uit Zoetermeer heeft als titel meegekregen “Night at the movies” en bevat een vette knipoog naar de overbekende Amerikaanse film ´Night at the Museum´. Kaarten kosten €5,00 en zijn verkrijgbaar via www.stadstheater.nl of via 079 342 75 65.

Zin om eens verschillende professionele artiesten uit te proberen? Het Stadstheater heeft vele grote namen geboekt die tijdens het UITfestival gratis uitgetest kunnen worden. Namen als Soundos, Maame Joses, Jan Rot, Eric Vloeimans, Steven Brunswijk, en nog vele anderen komen op 15 september voorbij. De gratis previews en optredens zijn in het Stadstheater, STAGE Kitchen & Café, Cadenzaplein en het Theaterplein.

Het feestje van het UITfestival gaat ook dit jaar door op zaterdagavond! Na knallers als de Bluebettes, Tigre Blanco en Tommie Christiaan, eindigt het festival op het Cadenzaplein met Symfo Classics als slotact.

Ook valt er verder veel te zien en te beleven door verrassende acts en straattheater te midden van het publiek, verschillende leuke kinderactiviteiten van o.a. Stichting Piëzo en door de gezellige kraampjes op de Zoetermeerse Cultuurmarkt.

Het UITfestival Zoetermeer (voorheen Festival Cultuur Lokaal) wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, het Stadstheater, Stichting De Stadsamateurs, CKC & partners en Cultuurpodium Boerderij. Het festival wordt ondersteund door de Gemeente Zoetermeer en Fonds 1818. Kijk voor het totale programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-