verkenners bij de start van de hikeOok deze zomer genieten weer tienduizenden scouts van hun jaarlijkse zomerkamp. Door heel Nederland zijn scouts te vinden die met elkaar in de buitenlucht spannende en uitdagende activiteiten ondernemen. Natuurlijk onder begeleiding van ervaren en gedreven leiding.

beverkamp 2018  gidsenkamp 2018 

De jeugdleden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) zijn van 14 t/m 21 juli op zomerkamp en sluiten daarmee scoutingseizoen 2017-2018 af.

De welpen van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) en van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) verblijven deze week gezamenlijk in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Oosterhout. Het thema van de kampweek is: ‘Er was eens…’ waarbij een heks de sprookjes uit het sprookjesboek met een spreuk heeft weggetoverd omdat ze boos is dat haar eigen sprookje geen plek in het boek heeft gekregen. Aan de welpen de opdracht om de sprookjes te vinden en samen met het verhaal van de heks terug te zetten in het sprookjesboek. Elke dag komt er een sprookje aan bod als Gullivers reizen, Sjaak en de bonenstaak, Hans en Grietje, De kleine zeemeermin en Roodkapje met activiteiten als levend stratego, ochtendgym, een puzzeltocht in het Brabants museum, sport en spel, figuurzagen en schilderen, zwemmen en een kampvuur.

De gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) kamperen op Scouting labelterrein St. Walrick in Overasselt. Ze hebben een Expeditie Robinson kamp waarbij de nodige uitdagende activiteiten op het programma staan als een hike en het eten van insecten. Maar ook gaan ze zwemmen, moedigen ze in de vroege ochtend de wandelaars van de vierdaagse aan, gaan ze naar de bioscoop en shoppen in Nijmegen.

De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) gaan back to basic op Scouting Labelterrein Malpiesche Bergen in de buurt van Valkenswaard vlakbij de Belgische grens. Het thema is Cool & Fun. De verkenners slapen per patrouille in een tent, koken op een gasstel in de zelf gepionierde keuken of op open vuur in een Dutch Oven en gaan zelf ook brood bakken. Er is een 2-daagse hike waarbij ze overnachten onder een shelter. Verder gaan ze zwemmen, spellen spelen, houden een dropping en kunnen ze werken aan hun vaardigheidsinsignes.

vrijbuiterkamp 2018  welpenkamp18 

De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) verblijven op Jugendzeltplatz Dreistegen in Monschau te Duitsland. Met het thema ‘Er waren eens…’ komen in het land van de gebroeders Grimm de nodige sprookjes aan bod. Zo wordt een glasblazerij bezocht (sprookje Assepoester/Cinderella), gaan ze naar een mijn (sneeuwwitje en de 7 dwergen) en wordt er gezwommen in een meer (prinses met de gouden bal). Ook wordt een 2-daagse hike gelopen waarbij de route geheel in een sprookje is geschreven. Zo lopen ze over de Hoge Venen naar een bivakplek in België. Verder wordt er nog een roofvogelstation/wildpark bezocht. Het kamp is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Pelgrimshoeve.

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) gaan ook naar het buitenland. Zij vertrekken met gehuurde busjes naar een scoutingterrein in Jambville in Frankrijk. Het programma hebben de explorers zelf in een kleine werkgroep in elkaar gezet. Een bijzondere activiteit is het bezoeken van Normandië. Het crazy 88 spel wordt gespeeld en natuurlijk staan ook een hike en zwemmen op het programma.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend, op kamp. Zij logeerden 2 nachten bij een Scoutinggroep in Boskoop. Daar hielden ze samen met bevers van een scoutinggroep uit Den Haag een Alienkamp waarbij ze Groentje van de planeet Neptunus hielpen om zijn ruimteschip weer in elkaar te zetten.

 

Overvliegen

Na de zomerkampen hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 1 september vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste van elke speltak (leeftijdsgroep) over gaan naar de volgende. Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden en leiding.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-