20180714 130984De zomervakantie werd in Zoetermeer ingeluid met een feest aan evenementen! In het Stadshart was het hele weekend een gezellige drukte met verschillende evenementen op de Markt, het Dobbe-eiland en het Nicolaasplein.

Mediterrane Dag 2018 17  Mediterrane Dag 2018 54 

Zaterdag 14 juli bracht ‘Evento Mediterráneo’ de Spaanse sfeer tot leven op het Dobbe-eiland. Onder een fel stralende Hollandse zon werd de sfeer opgevoerd naar Spaanse hoogte. Paella, tapas en sangria brachten iedereen in de juiste vakantie stemming. Ook kon men de hele dag genieten van speciale optredens van dans en muziek op het podium.

Veel mensen deden mee aan de workshop ‘Petanque’ op de professionele jeu de boules-baan, die onlangs geopend werd op het Dobbe-eiland. Optredens waren er onder andere van Theresa y Timen, met Spaanse flamenco, het vrolijke zanggezelschap de Zangria’s, Quarteto de Samba met als afsluiter het populaire  ’Legacy of Santana’.

20180714 130965  20180714 130968 

Home Made Market

Even verderop, op de Markt, brachten standhouders van de Home Made Market hun waren aan de man. Veelal zelfgemaakte en daardoor unieke producten werden uitgestald op de kleurrijke kramen. Een zweefmolen zorgde voor het vertier van de kinderen. De HMM markt is al bekend van andere steden, maar deed dit jaar voor het eerst Zoetermeer aan.

 

Foto's door: Stefan Ramdharie

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2018/Evento-Mediterraneo/

-advertenties-

-goede doel-