kevin bhagat 461952 unsplash DigibeterStaatssecretaris Knops presenteert vrijdag 13 juli de Agenda Digitale Overheid, NL DIGIbeter, in Forum Zoetermeer. Alle Zoetermeerders zijn van harte welkom bij de presentatie en de vele digitale activiteiten van het Forum en E-Lab.

 

Hoe maken we Nederland DIGIbeter voor iedereen? De staatssecretaris gaat graag in gesprek met Zoetermeerders (kinderen, volwassenen en ouderen, digivaardig of juist niet). De presentatie vindt plaats in het Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1, van 16.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en wordt afgesloten met een hapje, drankje en een leuk cadeautje.

Effecten op digitale samenleving

Overheid, burgers, instellingen en bedrijven communiceren volop met elkaar, ook digitaal. Digitalisering biedt steeds weer nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Want de ontwikkelingen gaan snel en ook de dienstverlening van de digitale overheid staat niet stil. Vandaag de dag wordt bijvoorbeeld veel gesproken over kunstmatige intelligentie, blockchain, bitcoines en drones. Welk effect heeft dat op de digitale samenleving? Overheden kijken naar deze kansen. Maar staan ook stil bij de vragen die nieuwe technologische mogelijkheden oproepen. Wat betekent het uitwisselen van persoonlijke gegevens bijvoorbeeld voor ieders veiligheid en privacy? Hoe zorgen we ervoor dat de gegevens goed beschermd zijn? Hoe voorkomen we dat digitalisering ten koste gaat van belangrijke waarden als gelijkheid en democratie? En hoe garanderen we dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving?

 

Forum Zoetermeer

Bibliotheek Zoetermeer werkt in haar nieuwe hoofdvestiging, Forum Zoetermeer, samen met tientallen samenwerkingspartners aan de digitale ontwikkeling van Zoetermeerders. Voor de lancering van DIGIbeter zijn er in het E-Lab aanvullende activiteiten, zoals: een demonstratie met robotjes, een (grote) digitafel bij het E-Lab waarop men spelenderwijs kan kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur, een mensgrote 3D fotoscanner, waar men een digitale 3D foto van zichzelf kan laten maken die gebruikt kan worden voor een profiel in 3D en meerdere 3D-printers waarop ook een leuk cadeautje voor deelnemers is gedraaid.

-advertenties-

-goede doel-