Bezoek dierenambulance 1 Anoek

Het bezoek van Anoek aan de Dierenambulance

Alyssa Biesot (11 jaar) en Anoek Heemskerk (12 jaar), beiden uit Zoetermeer, zijn één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelen zij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse in het jaar dat ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Alyssa vertelt:  "Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op samen met mijn nieuwe vriendinnen van het #Vteam te lopen.”

Alyssa Biesot  Anoek Heemskerk copy 
Alyssa Anoek

Anoek geeft aan “We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en zijn op kamp geweest en het is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren. Ik ben nu al trots”. Anoek heeft gekozen om te lopen voor een goed doel. Zij is een echte dierenliefhebber en wil graag opkomen voor zieke dieren. Haar keuze voor een goed doel was dan ook makkelijk: de Dierenambulance Den Haag e.o.. Deze halen zieke dieren op in Zoetermeer en omliggende steden en hebben een groot hart voor dieren. De Dierenambulance vindt de actie van Anoek zo geweldig dat ze Anoek hebben uitgenodigd voor een rondleiding. Anoek genoot van het bezoek, het knuffelen van de dieren en alle verhalen van het goede werk van de dierenambulance en hun vrijwilligers. Wil je Anoek nog sponsoren dan kan dit via de site  www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/anoek 

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Alyssa en Anoek laten zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

De belevenissen van Alyssa en Anoek en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

-advertenties-

-goede doel-