de zangrias‘Evento Mediterráneo’ brengt de Spaanse sfeer tot leven in Zoetermeer. Het festival vindt plaats op zaterdag 14 juli 2018 van 11:00 tot 21:00 op het Dobbe-eiland in Zoetermeer en is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Om op de eerste vakantiedag alvast in de juiste stemming te komen kun je hier volop genieten van eet-, drink-, kijk- en luisterplezier in een decor van de Catalaanse ‘Las Ramlas’. Naast paella, tapas en sangria valt hier ook de mediterrane cultuur en ‘la musica’ te beleven!

Activiteiten

Tijdens deze dag staan er een aantal activiteiten op het programma van het ‘vakantie-eiland’. Zo kun je van dichtbij meemaken hoe een echte Spaanse paella wordt gemaakt, elk uur is er een workshop ‘Petanque’ op een professionele jeu de boules-baan en is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een cursus Spaans. Spel-attracties, zoals bijvoorbeeld een echte schiettent, mechanische rodeostier, Zorro-schmink en springkussen zullen ook hier niet ontbreken.

Eten en drinken

Legacy of SantanaCentraal op het eiland is één groot terras opgesteld, omringd met meerdere horeca- en food-units. Naast de gangbare drankjes staat uiteraard ook de Sangria op de kaart. Vers gezette koffie door een traditionele ‘Barista’ en lekkere schaafijsjes zijn ook de hele dag verkrijgbaar. En als het om eten gaat... de keuze is reuze!

Live  entertainment

Op een speciaal podium zal de gehele dag een grote diversiteit aan live entertainment staan. Met name komt de mediterrane sfeer aan bod. Het begint om 11.00 uur al met Spaanstalig zing & zwingplezier van Camille Montero, om 11.40 uur is het de beurt aan de flamenco-gitarist Otto, een traditioneel Spaans muziekvirtuoos met groot gevoel voor ritme en melodie. Het multi-instrumentale kwartet ‘Sol y Luna’ maakt zich om 12.30 uur op voor heerlijk ont- spannende gypsy, rumba en bolero. Om 14.10 uur zal Otto het voorprogramma verzorgen voor Theresa y Timen, deze Spaanse flamenco-sensatie zal om 15.00 uur een wervelende show verzorgen met zang, gitaar en dans. Na deze act krijgen we om 16.20 uur het vrolijke zanggezelschap de Zangria’s, chica’s uitgedost in Spaanse jurken trakteren je op een uitbundige mix van zomerhits. Van Vamos a la playa tot Macarena, van Que si que no tot Viva España! Na dit geweld is het tijd voor de bossa nova... Vier topmuzikanten van Quarteto de Samba laten je om 17.40 uur genieten van deze hekenbare zwoele klanken. Als ‘hekkensluiter’ staat de 8-mansformatie ’Legacy of Santana’ op het podium. Een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben, de naam van de band zegt het al... Laat je meenemen door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren zeventig tot nu.

-advertenties-

-goede doel-