20180626 163638In de hoofdbibliotheek is een heel bijzondere expositie te zien van de meest uiteenlopende en creatieve theemutsen. De theemutsen zijn gemaakt door Charlotte Hensen-Lok en de expositie is nog tot 16 juli te bekijken.

Het Theemutsfeest is een feest om te bekijken en geeft een compleet nieuwe invulling aan het woord ‘theemuts’, dat van oudsher een nogal saaie uitstraling heeft! Charlotte Hensen-Lok: Ik brei al sinds m’n zesde, toen ik het leerde van mijn moeder. Een jaar of tien geleden was ik met mijn gezin op vakantie in Engeland. Daar heb ik dit soort 'teacosies' theemutsen voor het eerst gezien. Eenmaal thuis heb ik er één voor mezelf gemaakt, als vakantie souvenir. Toen ook één voor een vriendin... En daarna nog één.  Ik had elke keer nieuwe ideeën.”

20180626 163757  20180626 163905 

Via een eerste expositie op een handwerkbeurs zijn de mutsen echt gaan rollen, Charlotte heeft intussen al ongeveer 250 theemutsen gemaakt. Charlotte: “Ik heb nog steeds meer ideeën dan tijd! Inspiratie vind ik overal, van een mooi mozaïek in een museum tot gewoon in de tuin of de wolwinkel. Ik sta en toe op markten, kunst- en handwerkbeurzen en af en toe heb ik een expositie zoals nu in het Forum.”

De meeste theemutsen zijn gebreid, dat is de favoriete techniek van Charlotte. Maar sommige mutsen zijn  gehaakt omdat dat beter bij de wol en het ontwerp past. Ook de kleine dingetjes op de mutsen, zoals bloemetjes of diertjes, zijn vaak gehaakt. De kleuren zijn het belangrijkste voor Charlotte, het maakt haar niet zoveel uit welk materiaal ze gebruikt, katoen, wol of acryl als de kleur maar goed is.

De Theemuts expositie in het Stadhuis-Forum is nog te zien tot en met 16 juli, de expositie ruimte is te vinden vanaf de ingang Stadhuisplein, rechts naast de informatiebalie.

Nog meer theemutsen vindt u hier: theemutsfeest.com

-advertenties-

-goede doel-