visdobbersMet het Wijkvisbewijs mag iedereen gratis een hengeltje uitgooien in het water van zijn of haar eigen wijk. Het Wijkvisbewijs is gratis en aan te vragen bij de website van de gemeente en is geldig voor iedereen die in de wijk wil vissen.

wijkvispas bwghIn oktober 2017 heeft de gemeente besloten dat er een stadsvisbewijs zou komen, met dit bewijs zouden vissers tot 16 en vanaf 65 jaar overdag, met één hengel mogen vissen. Het bleef lang onzeker hoe het visbewijs vorm zou krijgen en waar wijkbewoners dit moesten aanvragen. De leeftijdseisen zijn nu losgelaten bij de uitgifte van het Wijkvisbewijs, iedereen kan hier voor in aanmerking komen, ongeacht leeftijd.

Regels voor wijkvissen

Het wijkvissen is wel aan regels gebonden, die op de site van de gemeente Zoetermeer worden uitgelegd. Zo mag er maar met maximaal één hengel worden gevist en is het gebruik van netten verboden. De vis mag niet mee naar huis genomen worden, maar moet weer worden vrijgelaten na de vangst. Ook het neerzetten van een tent is niet toegestaan. Wie zich aan deze regels houdt mag tussen zonsopgang en zonsondergang naar hartenlust zijn hengel uitgooien in het water van de wijken van Zoetermeer.

Bij het aanvragen van het Wijkvisbewijs is ook te vinden waar vissen is toegestaan. De Wijkvispas is vooral geldig in de wijken, de visplekken voor bezitters van de grote vispas bevinden zich vooral aan de randen van de stad.

De pas is direct na aanvraag zelf uit te printen en te gebruiken. Inwoners kunnen het visbewijs ook afhalen bij speciaalzaak Hengelsport Zoetermeer aan de Oranjelaan 31.

U kunt het Wijkvisbewijs hier aanvragen: https://www.zoetermeer.nl//wijkvisbewijs

Kaartje links: de toegestane viswateren in Buytenwegh

-advertenties-

-goede doel-