Eind september kwam de klankbordgroep van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) in Seghwaert voor de eerste keer dit schooljaar bij elkaar. Buurtbewoners, medewerkers van de school, de wijkmanager en de schoolagent zitten al jaren regelmatig met elkaar om de tafel om zaken die de school en de buurt aangaan te bespreken. En met succes.

sw-vo-ONC-parkdreef“Als buurtbewoners hebben wij een supergoede samenwerking met het ONC”, aldus Ina van Put, buurtbewoner en lid van de klankbordgroep. “Er zijn de afgelopen jaren naar aanleiding van het overleg al verschillende maatregelen genomen. Zo is er nu een schoolzone met zebrapad en is er achter de huizen naast de school een gele zone gerealiseerd. De betonnen paaltjes, een verzamelplek voor de leerlingen, zijn verwijderd en sinds het begin van dit schooljaar is het hek rond het schoolplein in de pauzes dicht zodat de leerlingen alleen via de zij-ingang van het gebouw het plein kunnen verlaten.”

Niet alleen bij het voorkomen of aanpakken van eventuele overlast werken ONC en buurtbewoners goed samen. Ook bij allerlei activiteiten kunnen zij een beroep op elkaar doen. Zowel leerlingen als medewerkers van de school hebben de buurtbewoners al diverse jaren geholpen bij het in stand houden van de ijsbaan op het basketbalveld. En de buurtbewoners gaven massaal gehoor aan de uitnodiging om naar de ONC Charity Day te komen.

Ina van Put: “We worden heel serieus genomen en er wordt naar onze ideeën en oplossingen geluisterd. Daarnaast kunnen wij bij overlast rechtstreeks bellen met de betrokken persoon van het ONC die, zoals is gebleken, onmiddellijk actie onderneemt.”

Woont u in Seghwaert en wilt u meepraten en meedenken in de klankbordgroep of heeft u ideeën, neemt u dan contact op met het ONC via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ideeën kunt u ook in de ideeënbox bij de wijkpost kwijt. De wijkmanager zal deze dan meenemen naar de volgende bijeenkomst.

-advertenties-

-goede doel-