harmonieorkest

Het Harmonie Orkest in concert op de Dobbe

samenspeelorkestDe reeks zomeravondconcerten van Harmonie Orkest Zoetermeer is deze week afgesloten met het orkest op de Dobbe. Het orkest speelde vrolijke, herkenbare muziekstukken in de openlucht, waar de hele buurt van kon genieten. 

Alle concerten startten met het Samenspeelorkest, een orkest met beginnende muzikanten die nog niet zo heel lang (samen) spelen, maar wel genieten van het samen muziek maken. Het Samenspeelorkest is het vervolg op het Nieuw Talent Orkest, waarin mensen zonder muzikale ervaring kunnen kennis maken met het maken van muziek en het orkest. In september start er weer een Nieuw Talent Orkest en kunnen mensen zich inschrijven voor het instrument van hun keuze.

Na het optreden van het Samenspeelorkest namen de muzikanten van het harmonieorkest het muzikale stokje over. Het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen en te dansen met de muziekstukken, zoals een medley van Abba en de Lion King.

A Musical Tribute

Harmonie Orkest Zoetermeer speelt na de zomer samen met zangers van Greg & Baud een aantal songs uit 3 bekende musicals van Boublil & Schönberg in een speciale productie: A Musical Tribute. Er worden stukken ingestudeerd uit drie musicals: de musical Martin Guerre een wat onbekende maar wel heel mooie musical van hen  die speelt rond 1550. Miss Saigon , een succes musical, gaat over de Vietnamoorlog in de vorige eeuw en Les Miserables betreft de tijd van de politieke en sociale onrust in de 19e eeuw. Zeker zit in alle songs uit deze musicals ook een persoonlijke geschiedenis over geluk en ongeluk, egoïsme en opoffering en over haat en liefde.

A Musical Tribute wordt opgevoerd op 12 en 13 oktober, kaarten zijn al te bestellen via Greg en Baud.

Prijs 20 euro inclusief drankje.

Foto en video: Leon Koppenol, meer foto's op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Zomeravondconcert-in-Meerzicht-met-Harmonieorkest-Zoetermeer

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-