juli 24

 • Kunst in Zoetermeer: Tunnelkunst - De Boeren

  20240625 46591Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze serie ‘Kunst in Zoetermeerse tunnels’ brengen we elke week een kunstwerk in beeld. Deze keer het kunstwerk in de fietstunnel aan de Afrikaweg: De Boeren.

 • JIP Tip: Onzeker over seks?

  7. Anticonceptie en voorbehoedsmiddelenHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Onzeker over seks?

 • Zoetermeer is trots op plannen Edisonpark

  IMG 2738 copyDe gemeenteraad heeft op 8 juli  ingestemd met de plannen voor het nieuwbouwproject Edisonpark, kan het college verder aan de slag met de realisatie van 540 woningen in een groen-stedelijke omgeving. Edisonpark ligt tussen de Australiëweg, de Oostweg, de Van der Hagenstraat en de Zegwaartseweg.

 • 100-jarige mevrouw Van der Wel-de Vries

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 100 jarige mevrouw Van der Wel 004 1Burgemeester Bezuijen heeft op 11 juli een bezoek gebracht aan de 100-jarige mevrouw van der Wel-de Vries, om haar hartelijk te feliciteren met haar bijzondere verjaardag. De burgemeester overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Hof van Seghwaert viert jubileum in Franse sfeer

  Hof van Seghwaert foto HvSOp zondag 14 juli viert De Hof van Seghwaert haar 10-jarig bestaan met een gezellige Franse markt, muziek en de opening van de jeu de boules baan. Volwassenen kunnen meedoen aan een jeu de boules toernooi, iedereen kan genieten van heerlijke crêpes en andere Franse hapjes en er is een kleine markt.

 • Definitief: geboortezorg blijft in Zoetermeer


  Geboortezorg HagaZiekenhuis Zoetermeer stadshartWinkelend publiek in Stadshart Zoetermeer keek gisteren vreemd op. Er verscheen namelijk een gigantische ooievaar op het Promenadeplein. Ook verderop bij HagaZiekenhuis Zoetermeer was de ooievaar te bewonderen. De nieuwsgierigheid was groot, maar het mysterie werd ontrafeld.

 • Aanleg nieuwe watergangen in Westerpark

  werk aan watergangOp 10 juli is door het Hoogheemraadschap Rijnland het startsein gegeven voor de aanleg van een open watergang aan de noordkant van het Westerpark, die bij moet gaan dragen aan de verbetering van de waterkwaliteit in Zoetermeer en zodat niet al het ‘vuile’ water richting de Zoetermeerse Plas stroomt.

 • Kunstenaar in beeld: Lilia Guseva-Dosti

  protret2Van schilders en beeldhouwers tot keramisten en textielkunstenaars, Zoetermeer is een broedplaats voor creatieve geesten. Met deze rubriek wordt een platform geboden waarbij steeds een andere kunstenaar uit de kunstwereld van Zoetermeer voor het voetlicht wordt gebracht. Deze keer: Lilia Guseva-Dosti

 • Geslaagd optreden van de zusjes Jongerius

  IMG 20240706 WA0076 003Het geplande live akoestische muziek optreden georganiseerd door vrijwilligers van de wijktuin van de Ambachtsheerlijkheid werd afgelopen zaterdag 6 juli door weersomstandigheden verplaatst van de buurttuin naar een sfeervolle opengestelde binnentuin van bewoners.

 • Weekend uittips 12 - 14 juli

  IMG 2732Welkom bij de agenda van Zoetermeer, waar een scala aan activiteiten en evenementen te vinden is. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma om van te genieten, en we lichten er een paar voor je uit. 

 • Verloot je zooitje

  ZwerfvuilHelp mee om je buurt schoon te maken door zwerfafval in te zamelen en maak kans op toffe prijzen. Vind je iets op straat dat daar niet hoort, zoals blikjes, papiertjes en andere rommel? Verzamel zoveel mogelijk, wissel het in voor lootjes en maak kans op mooie prijzen.

 • In feite(n) Zoetermeer: de Stationsstraat

  TreinstationWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Vandaag: de Stationsstraat.

 • 19e editie Rastaplas bij het Noord-Aa

  Rastaplas banner 2024 1Vrijdag en zaterdag 19 t/m 20 juli landt het gezellige Reggae & dub Festival Rastaplas weer op het Noord AA strand in Zoetermeer. Op alweer de 19e editie staan artiesten uit binnen- en buitenland die de unieke vibe van Rastaplas tot hogere sferen zullen brengen. 

 • Denkbijeenkomst Samen Goud

  samen goudBen je een jonge senior inwoner van Zoetermeer en zou je graag willen meedenken en jouw ideeën en ervaringen over gezond en vitaal ouder worden willen delen? Kom dan naar de bijeenkomst op 12 juli in Parochieel Centrum de Kapelaan.

 • Geslaagden bij Dojo Hokori Meiyo

  karatekaMaandenlang hebben de 3 examenkandidaten van de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo zich voorbereid om deel te nemen aan het nationale examen voor de hoge graden tijdens het Nationaal Zomerkamp.  Daan Richartz deed examen voor 1e kyu, de laatste stap voor de zwarte band en titel Senpai.

 • Wildwest in Brempark

  wild westOp dinsdagavond 9 juli vond er een schietpartij plaats aan de Weteringdreef en in het Brempark te Zoetermeer. Rond 18:30 uur werd de politie gealarmeerd en spoedden agenten, uitgerust met steek- en kogelwerende vesten, zich naar de locatie

 • 60-jarig bruidspaar Bruijn-Vrolijk

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 60 jarig bruidspaar Bruijn Vrolijk 004Burgemeester Bezuijen bracht maandagochtend 8 juli een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Bruijn-Vrolijk. De Burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Straat in beeld Osylaan

  osylaanVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Osylaan in Palenstein.

   

 • Foto van de week

  Cell wolkDe supercell wolk die gisteren over ons heen trok.

  Foto: Wim Hofland

 • 10-Jarig Jubileum Buitenbeest

  20240705 46990Het 10-jarig jubileum van Speelboerderij Het Buitenbeest in Meerzicht werd het afgelopen weekend volop gevierd op de boerderij. Op vrijdag opende wethouder Marijke van der Meer het jubileumweekend, met een brassband en alle kinderen op de speelboerderij.

Pagina 1 van 4

-advertenties-

-goede doel-