20240703 46972Zoetermeer krijgt weer een kinderburgemeester: Steff Hoevers (9 jaar, volgend jaar zittend in groep 7). Na kinderburgemeester Merinde in 2016/17 had onze stad geen vertegenwoordiger meer voor de kinderen. Na de zomervakantie gaat Steff aan de slag als kinderburgemeester.

Als kinderburgemeester zal Steff aanwezig zijn bij evenementen als Sinterklaas en het Burgemeestersontbijt. Na de zomer krijgt hij ook een burgemeestersketen, die speciaal gemaakt wordt voor de kinderburgemeester. Hiervoor wordt de keten die Merinde gebruikte aangepast, met de penning die toen gebruikt werd. Steff Hoevers is 9 jaar en gaat volgend jaar naar groep 7 van basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem en woont met zijn ouders en broertje in die wijk.

Steff kijkt ernaar uit om de burgemeester te helpen bij evenementen en als kinderburgemeester de kinderen van Zoetermeer te vertegenwoordigen. Steff: “Ik heb in februari een brief gestuurd, omdat ik op het Jeugdjournaal iets gezien had over een kinderburgemeester en het leek me heel leuk om te doen! Daarna heb ik een paar keer met de burgemeester gesproken en het duurde een tijd voor alles rond was. Een burgemeester weet niet zo goed hoe het is als je kind bent, daarom is het goed als een kind meehelpt!”

20240703 46970Burgemeester Bezuijen: “Het is goed om te horen hoe een kind over dingen denkt. Zo kunnen we kinderen en jongeren meer betrekken bij de stad.”

Steff is een heel schooljaar (2024-2025) kinderburgemeester van Zoetermeer. Of er daarna weer een nieuwe kinderburgemeester komt moet nog worden besloten. De kinderburgemeester zal aanwezig zijn bij ongeveer 10 evenementen in het jaar, zoals het Burgemeesterontbijt, Sinterklaas, Lichtjesavond en het aansteken kerstboom en de Nieuwjaarsreceptie. Dinsdagochtend 3 juli sloot Steff aan bij het persuurtje dat de gemeente wekelijks organiseert om het nieuws zelf te vertellen. Hij kreeg hiervoor een paar uur vrij van zijn school, die het ook heel leuk vinden dat hij dit gaat doen.

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-