mulatulihove

Speelplek Multatulihove Buytenwegh

Door heel de stad wil de gemeente Zoetermeer de speelplekken aanpakken. Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente vindt het daarom belangrijk dat alle speelplekken in de stad, goed onderhouden worden en aansluiten op de behoefte in de wijk.

Op Doemee.zoetermeer.nl staan alle speelplekken die de komende tijd aangepakt zullen worden in de stad. Bij deze speelplekken zijn de meeste speeltoestellen oud en versleten en moeten vervangen worden. Een aantal speelplekken is te klein en worden indien mogelijk samengevoegd tot een grotere speelplek. Ouders, kinderen en bewoners uit de buurt kunnen meedenken over de speelplekken en aangeven wat zij het liefst zouden zien op deze locatie. Kinderen kunnen ook bijvoorbeeld aangeven welke nieuwe speeltoestellen zij graag zouden willen zien op de speelplek.

3 Meerzicht Alferbos WestPer speelplek worden van de 3 meest favoriete speelvormen nieuwe ontwerpen gemaakt. Wanneer de ontwerpen klaar zijn, kan voor alle speelplekken op het meest favoriete ontwerp worden gestemd. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt uitgevoerd.

Een speelplek aan de Multatulihove in Buytenwegh is bijvoorbeeld erg klein, maar kan niet uitgebreid worden omdat er geen ruimte voor is. Even verderop aan het grote grasveld langs de dijk van de Zwaartslootseweg kan het wel.
In Meerzicht wordt de grote speelplek achter de Alferbosflat samengevoegd met twee kleine speelplekjes vlakbij. Speeltoestellen die nog goed zijn worden opnieuw gebruikt, andere worden vervangen.
Maar ook in veel andere wijken, Dorp, Oosterheem, Rokkeveen zijn plannen voor de speelplekken.
Laat weten op https://doemee.zoetermeer.nl/alle-projecten/aanpak-speelplekken/default.aspx wat jij zou willen op deze plek.

Foto rechts: speelplek Alferbos Meerzicht, foto's gem Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-