IMG 2614 copyIn het schooljaar 2024-2025 staan er weer een hoop bijzondere culturele en kunstzinnige avonturen voor Zoetermeerse leerlingen klaar. Zo kunnen leerlingen van groep 3 genieten van de muziekvoorstelling ‘Josje en de Draak’, een spannend verhaal over de kracht van muziek, doorzettingsvermogen en vriendschap. 

‘Woordenwervel’ is er speciaal voor de kleuters; een dansvoorstelling in het universum van letters en woorden.  

 Het Kunstmenu
Cultuur en Techniek op School organiseert jaarlijks het Kunstmenu voor Zoetermeerse basisscholen. Het Kunstmenu bevat een mooie variatie aan film-, muziek-, literatuur-, theatervoorstellingen, beeldende kunst-, techniek- en dans ervaringen. Zo kunnen alle leerlingen in Zoetermeer elk schooljaar genieten van een bijzondere culturele belevenis op school of bij één van de Zoetermeerse culturele instellingen Kunstgarage Franx, Bibliotheek Zoetermeer, CKC & partners, het Stadstheater, Filmhuis Cameo en het Nationale Videogame Museum.

Samen kunst en cultuur beleven
Ellen Bavinck van Cultuur en Techniek op School over het Kunstmenu:

Dit jaar hebben we weer gekozen voor mooie dansvoorstellingen en verdiepende museumbezoeken. Zo staat er voor leerlingen van groep 4 een bezoek aan de expositieruimte van Kunstgarage Franx op de planning en bekijken leerlingen van groep 7 een film bij Filmhuis Cameo. In het Stadstheater bezoeken leerlingen van groep 8 de theatervoorstelling ‘Peer!’, een hedendaagse versie van een klassiek verhaal. Leerlingen van groep 5 ervaren de The Power of Play bij het Nationaal Videogame Museum.”

Lees hier alles over het Kunstmenu 2024-2025: www.cultuurentechniekopschool.nl/kunstmenu

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-