Politiek cafe Foto rechtenvrij copyU gaat toch ook stemmen bij de Europese Verkiezingen op 6 juni? Heeft u uw keuze al gemaakt, of weet u nog niet welke partij uw stem krijgt? Kom dan naar het politieke café over Europa van PvdA en GroenLinks op 31 mei, met topkandidaten van 5 partijen die met elkaar in debat gaan.


Op 6 juni mag Nederland weer naar de stembus voor het Europees Parlement. Het zijn belangrijke verkiezingen, zeker gezien de grote uitdagingen waar we in Europa en in ons eigen land voor staan. De stikstofproblematiek, de bescherming van de natuur, duurzaamheid, geopolitieke vraagstukken zoals de invloed van China, de oorlog in Oekraïne of het geweld in Israël en Gaza, arbeidsvoorwaarden en migratie, de invloed van Nederland in Europa en andersom: het komt allemaal aan de orde.
Groenlinks en PvdA hebben topkandidaten van 5 partijen weten te strikken. Helaas wilden PVV en BBB niet meedoen. Wel toegezegd hebben: wethouder Ingeborg ter Laak (nr. 2 van het CDA), Marit Maij (nr. 3 van GL-PvdA), Ellen Mok (nr. 4 van D66), Ronald de Bruin (nr. 5 van NSC) en Gé Overdevest (nr. 18 van de VVD). Zij gaan aan de hand van prikkelende stellingen de discussie met elkaar aan. Het debat staat onder leiding van voormalig Europarlementariër Thijs Berman en oud-wethouder van Zoetermeer Jakobien Groeneveld.


Na het inhoudelijke gedeelte van de avond gaat zoals altijd de Pubquiz weer los en iedereen kan gratis meedoen. De avond wordt gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen, ongeacht politieke voorkeur. Het belooft een inspirerende avond te worden met volop ruimte voor interactie met de zaal.
De locatie van het Politieke Café is Parochieel Centrum De Kapelaan in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Inloop 19.00 uur, Aanvang 19.30 uur. De pubquiz begint om 21.15 uur.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-