Pinksterweekend01Pinksterweekend03Tijdens het Pinksterweekend waren de bevers en welpen van scoutinggroep John McCormick twee nachtjes op kamp. Met 11 bevers, 49 welpen en 15 man leiding, werd de wonderenwereld van Pippi Langkous ontdekt.

Na verschillende opdrachten in het park waarbij ze op Witje hebben gereden, hebben leren vlechten en zilveren munten hebben gezocht, gingen ze naar het kamphuis en werden de bedden neergelegd.

Na het avondeten volgde nog een heus zeeroversspel en natuurlijk kampvuur met marshmallows. Voor het slapen werd er natuurlijk voorgelezen uit Pippi Langkous en daarna sliepen de meeste kinderen vrij vlot. Behalve de oudste welpen, die liepen nog ergens rond in Vlaardingen, omdat ze gedropt waren (gelukkig met leiding). Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd bij het kamphuis en konden ze de volgende dag aan de slag met nog veel meer gave activiteiten. Na twee nachtjes weg waren de kinderen wel weer toe aan een knuffel van hun ouders en de leiding aan een douche en hun eigen bedje. Al met al weer een geweldig kamp voor de jeugdleden van Scouting JMC en voor de welpen een goede voorbereiding voor het zomerkamp van een week aan het eind van het scoutingseizoen.

-advertenties-

-goede doel-