IMG 2572 copyVan 22 mei tot en met 6 juni zijn in Zoetermeer de jaarlijkse verkeersexamens. Groep 7a van IKC Da Vinci waren de eerste leerlingen die op 22 mei op de fiets stapten om de route te fietsen. Dit praktische examen test de vaardigheden van de kinderen op de fiets.

 Zij leggen een speciaal uitgezette route af door stad onder toezicht van vrijwilligers en verkeersbegeleiders. De start en finish van de route was bij het Paviljoen op het Nicolaasplein.

Wethouder Ingeborg ter Laak: “Het is ontzettend belangrijk dat onze kinderen weten hoe zij zelfverzekerd en veilig deelnemen aan het verkeer. Zowel lopend als op de fiets. Verkeerseducatie is daarom ook onmisbaar. Het verkeersexamen geeft de kinderen niet alleen de noodzakelijke kennis en vaardigheden, maar draagt ook bij aan de veiligheid van onze jonge verkeersdeelnemers. Ik ben er trots op dat we hier met elkaar en met dit programma aan kunnen bijdragen. En bovendien is fietsen ook leuk en gezond."

Dit verkeersexamen wordt in samenwerking en in opdracht van de gemeente Zoetermeer georganiseerd door 1801 Jeugd&Onderwijsadvies. En mede mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-