tv77 mountainbikeDe gemeente Zoetermeer is door fietsers uitgeroepen tot beste grote gemeente in de verkiezing Fietsgemeente 2024 van de Fietsersbond. Volgens de respondenten heeft Zoetermeer een goed fietsnetwerk en zijn de fietsers tevreden over de verlichting op fietspaden.

“De zogeheten N8 (nacht) fietsroutes zijn top; ze leiden fietsers langs goed verlichte en sociaal beter gecontroleerde plaatsen.”, aldus de respondenten.

Ten opzichte van andere grote gemeenten is het in Zoetermeer een stuk fijner om te fietsen voor mensen van alle leeftijden. Er zijn ruimschoots fietsparkeerplekken beschikbaar aldus de fietsers: “er wordt goed gekeken naar mogelijkheden om gratis en bewaakt je fiets te kunnen stallen.” Fietspaden en fietsstroken zijn vaak breed genoeg. “Zoetermeer heeft een duidelijk beleid ten aanzien van fietsers. Waar belangrijke fietsroutes worden gekruist door autoverkeer en op rotondes heeft de fietsroute voorrang.”

Wie wordt de winnaar van de titel Fietsgemeente 2024?

Maar liefst 46.541 fietsers gaven hun mening over het fietsklimaat in hun gemeente in de landelijke enquête van de Fietsersbond. Naast gemeente Zoetermeer vielen nog drie gemeenten in de prijzen, namelijk gemeente Noord-Beveland (beste kleine gemeente), Kampen (beste middelgrote gemeente) en Texel (snelste stijger). Op donderdag 6 juni wordt tijdens het Nationaal Fietscongres bekend gemaakt welke gemeente in Nederland de overall winnaar wordt en zich Fietsgemeente 2024 mag noemen. Meer informatie vind je op fietsersbond.nl/fietsgemeente.

Over Fietsgemeente 2024

De verkiezing Fietsgemeente wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Fietsersbond. Met het resultaat kan een gemeente samen met de lokale Fietsersbond afdeling ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt. De winnaar krijgt de felbegeerde titel Fietsgemeente 2024. "De enquête Fietsgemeente 2024 levert een schat aan informatie op over het fietsklimaat per gemeente. Met de data kunnen onze 2.000 vrijwilligers heel gericht aankloppen bij hun gemeente en vragen om verbeteringen. Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers", aldus Esther van Garderen.

De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland, een veilig en gezond fietsklimaat én aan fietsgeluk voor iedereen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-