crowdfundingactie Eigen WijBij stichting Eigen Wij, gevestigd aan de Voorweg, gaan vanaf 1 juli aanstaande de vaste lasten omhoog van €1000,- per maand naar €2500,-. Eigen Wij is op zoek naar energiehelden die de stichting willen ondersteunen, zodat de activiteiten aan de Voorweg voortgezet kunnen worden.

Op dit moment komt er gemiddeld €1200,- per maand binnen. Voor 95% zijn dat inkomsten vanuit ondernemers en voor 5% zijn het particuliere giften. Na aftrek van de vaste lasten blijft er €200,- per maand momenteel over om gratis activiteiten te organiseren, zoals de inloop-ochtend op woensdag, de verwenmiddagen, het Kerstfeest, etcetera. Als er niet gezorgd wordt voor extra inkomsten kunnen deze activiteiten niet meer plaatsvinden.

Om op korte termijn de kosten te kunnen dekken is er onder meer een Crowdfundingactie gestart waarbij elke donateur kans maakt op prijzen. Inzamelingsactie Stichting Eigen Wij (whydonate.com)

Daarnaast is er de mogelijkheid om je lot van de vriendenloterij te koppelen aan Eigen Wij. Dan gaat 40% van het lot direct naar Eigen Wij. https://steun.vriendenloterij.nl/speel-mee-online

Ook is er de mogelijkheid om te vergaderen met impact. “Er zijn best wel bedrijven in de buurt die ons al gevonden hebben en die zeggen, we willen een leuke teamdag organiseren, of hier vergaderen", vertelt Anita van der Voort van stichting Eigen Wij.  "Vorige week was Dura Vermeer hier nog. En over twee weken komt de Vereniging Nederlandse Gemeenten hier voor een teamdag. Bedrijven vinden het fijn om, als ze betalen voor een vergadering of activiteit, meteen een maatschappelijke missie te ondersteunen."

Eigen Wij hoopt ook op meer vaste donateurs die zich willen verbinden aan de stichting. Verder is steun in de vorm van bijvoorbeeld rollen isolatiemateriaal van harte welkom om daarmee de boerderij te verduurzamen en de energiekosten omlaag te brengen. “We zijn heel blij met iedere rol isolatiemateriaal. We krijgen nu rolletjes isolatiemateriaal van bezoekers en bezoekers helpen om alles op de muren en achter de verwarmingen te doen. Zij zijn onze energiehelden!”

Groente collectief Groene Wij

Wat nu Stichting Eigen Wij is, begon tien jaar geleden met het groente collectief Groene Wij. Groene Wij zette zich in om gezond en biologisch eten bereikbaar te maken, ook voor mensen met minder geld. Al snel werd de ruimte van Groene Wij in Rijswijk te klein en werd verhuisd naar de boerderij aan de Voorweg. 

Naast het verkopen van de groenten werden er steeds meer workshops en activiteiten aangeboden, ook om de huur van het pand te kunnen betalen. Op een gegeven moment ging het niet meer zozeer om de groenten, maar bleken de mensen eigenlijk meer behoefte te hebben aan verbinding. In de loop van de tijd werd de naam Groene Wij veranderd in Eigen Wij.

“We draaien op honderd procent vrijwilligers. Niemand verdient ook maar iets hier aan. En dan merk je ook dat het een uitdaging is om het alleen al draaiende te houden, maar we willen zelfs uit bouwen. Er is heel veel behoefte aan en wij zullen met hart en ziel ons in blijven zetten om daar in te ondersteunen.” 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-